“En varmere vind” består av en serie helt nye verk laget i en kombinasjon av maleri og silketrykk. Arkene blir først malt med oljemaling tynnet ut med terpentin, noe som gjør at fargen trekker inn i papiret og skaper et bakteppe som silketrykket så blir trykket på. Lag på lag med farger skaper en rytmisk klang mellom bakgrunn og silhuetter som glir inn og ut av hverandre. Med intense farger og en særegen energi har Bjertnæs skapt et følsomt landskap, hvor mellommenneskelige møter står sentralt. 

Sverre Bjertnæs er en anerkjent norsk billedkunstner som har gjort seg bemerket med sin ekspressive stil og bruk av ulike teknikker. Hans kunstnerskap har spennvidde fra maleri og skulptur, til tegning og grafikk, og grafikken har vært en viktig del av hans arbeid gjennom hele karrieren. En fremtredende del av Bjertnæs grafikk er hans evne til å skape dramatiske kontraster og visuelle motsetninger. Ofte er bildene hans preget av intense farger, sterke linjer og symboler som kan tolkes på ulike måter. Bjertnæs kunstnerskap er preget av konstant utforsking og nysgjerrighet, og han har vært en viktig aktør på den norske kunstscenen i mange år. Hans grafikk har en helt spesiell intensitet og energi, og har gjort han til en de mest ettertraktede kunstnerne i Norden. 

Velkommen til åpning av utstillingen lørdag 5. oktober kl 11. Alle verk vil være tilgjengelig på vår nettside fra 8.10. Frem til da kan du se utvalget i galleriet på Langnes. 

Se kunstnerens videohilsen i anledning utstillingen i videolinken under:

 

Videolink